Samtidshistorisk debatbog på akademisk niveau, som beskriver den ofte ophedede debat om, hvad og hvem vi er som folk. Det man også kan kalde en kamp om identitetspolitik. For dig som følger samfundsdebatten.
"Denne bogs egentlige ærinde er at forstå, hvordan vi samtaler - eller snarere samråber - i den aktuelle politiske debat". Sådan konstaterer forfatteren det i sin bog, som er en slags samtidshistorisk skildring af en debat. Bogen har to hoveddele. Første del er tre kapitler som historisk dokumentarisk fortæller om begrebet "identitetspolitik"s opståen, formulering og udvikling fra begrebets fødsel i 1970'erne til nutiden. Herunder også et afsnit om politisk korrekthed. Anden del med ligeledes tre kapitler kalder forfatteren for "teoretisk-eksplorative", og her er overskrifter som "Identitet og/eller politik. Hvad er identitetspolitik?" og "Hvor kommer al det spektakel fra? Kilder til identitetspolitik". Sidste afsnit hedder "Paskontrol ved rimelighedens grænse". Mikkel Thorup er professor i idehistorie ved Aarhus Universitet.
Fremragende samtidshistorisk skildring af en debat, hvor færre måske lytter blandt de mange som snakker. Bogen er velskrevet, vigtig og interessant formidlet, men den kræver, du er nogenlunde ferm til at tumle indviklede teoretiske begreber.
En debatbog er fx Den sociale konstruktion af uvirkelighedenPopulisme og identitetspolitik og en lærebog fx Populisme og identitetspolitikEn debatbog er fx Den sociale konstruktion af uvirkeligheden og en lærebog fx .