Bogen henvender sig til forskellige læsere; studerende, undervisere og forskere, men også læsere der blot søger indsigt i ungdomshusoprøret eller i aktivistiske bevægelser.
Antologien handler om det oprør der startede 1. marts 2007 efter at antiterrorkorpset ryddede Ungdomshuset på Jagtvej 69. Et oprør der i tre dage satte Nørrebro i brand og som satte sit præg på København frem til det nye Ungdomshus på Dortheavej blev indviet i 2008 - og som har givet ny energi til Københavns aktivistmiljø. Oprørets omfang og forløb beskrives. Bogen rummer desuden en gennemgang af Borgerrepræsentations debatter, en analyse af DRs tv-nyheder i de hektiske marts-dage 2007 og en tekst om sms-kæders betydninger for nutidens aktivistbevægelser. Flere af bidragyderne er, eller har været en del af de sammenhænge på Nørrebro som Ungdomshuset også var en del af.
Siden rydningen af Ungdomshuset er der udkommet flere relevante titler. I Jagtvej 69 fortæller Andreas Karker husets historie. I antologien 69 giver husets brugere et portræt af stedet og dets kultur. Denne bog er unik i dens fokus på ungdomshusoprøret der kom efter rydningen og som tilkæmpede sig et nyt hus.
Som bogens undertitel siger, er bogen et studie i oprør. Forfatterne formår i et forståeligt sprog af formidle deres indsigt i de begivenheder og mekanismer der var afgørende for oprørets anatomi og forløb. Dette er et central værk til forståelse af ungdomshusbevægelsen og oprøret.