Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Kan du finde mig? : løft flapperne!


Beskrivelse


Billedbog. En kombineret dyre- flap- og findebog. Find dyrebørn og deres forældre, brug fingrene til at opleve et billede og fortæl dine egne historier om nogle af bogens billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Ulla Møller

d. 3. juli 2009

For dyreglade børn i 3-5-årsalderen og deres voksne.

Jan Mogensen behøver ikke nærmere præsentation, den danske forfatter og tegner er ophavsmand til en række dejlige børnebøger. Bogens billeder er udført i hans kendte, lette og lyse streg. Den store papbog kombinerer det bedste fra billedbøger, hvor de yngste skal gå på opdagelse i billederne med det spændende ved en flapbog. Undervejs lærer de at tælle, møder kendte og ukendte dyr, stifter bekendtskab med bogstaverne og skal koncentrere sig om, hvad der skjuler sig bag flapperne. På hvert opslag skal de løse en opgave fx at finde de voksne dyr eller dyreungerne i billedet, nogle er lette at få øje på, andre er skjult bag bogens flapper. En side har føleeffekt, så børnene kan finde dyrene med lukkede øjne, et andet opslag opfordrer til at fortælle sine egne historier om motivet bag flappen. Bogen slutter med et dyrealfabet, der er så flot at det er lige til at hænge op på væggen. Bogens sider er fremstillet af kraftigt, blankt karton, og flapperne, mange billedbøgers achilleshæl, er store, de er lette at åbne, og de virker robuste nok til at holde til de mange gennemlæsninger, en så herlig bog fortjener.

Der er mange billedbøger hvor læseren går på opdagelse i billederne, men denne er usædvanligt charmerende, lærerig og festlig.

Her er timers underholdning for de 3-5-årige, alene eller sammen med voksne. Bogen er belærende uden at være kedelig, og det er svært ikke at blive i godt humør af at se på de mange sjove dyr.