Savner du en guide til at afkode EU's praksis, intentioner og interne diskussioner, når det gælder klimaet? Så kan du blive klogere i denne debatbog skrevet for dem, der gerne vil have et lidt dybere kendskab til EU's virke og klimakrisens potentielle løsninger.
Oplysningsfællesskabet "Demokrati i Europa Oplysningsforbundet" har begået denne debatbog, der rammesætter den europæiske indsats mod klimaforandringerne. Kuldioxidudledningen skal mindskes, men der er mange aktører og mange dagsordener, der til tider trækker i hver sin retning. I debatbogen fås et indblik i nogle af klimapolitikkens store spørgsmål. Kan de frie markedskræfter løfte opgaven? Hvordan påvirker det konkurrenceevnen, når vi skal nedsætte udledningen? Hvad er Europas rolle i forhold til resten af verden? Der gives mange bud på de svære udfordringer, vi står over for på klimafronten. En del af serien "Samfundstanker".
Meget fin introduktion til et komplekst emne, især taget i betragtning, at den er holdt på kun 60 sider.
Serien "Samfundstanker" minder i både højde og drøjde om Aarhus Universitetsforlags serie "Tænkepauser", og her kan den fremragende NaturEuropæisk energipolitik anbefales som en titel, der slår på nogle af de samme strenge. Som perpektivering kan man læse Europæisk energipolitik fra 2007, der giver et indblik i, hvor vi stod for et årti sidenSerien "Samfundstanker" minder i både højde og drøjde om Aarhus Universitetsforlags serie "Tænkepauser", og her kan den fremragende Natur anbefales som en titel, der slår på nogle af de samme strenge. Som perpektivering kan man læse fra 2007, der giver et indblik i, hvor vi stod for et årti siden.