Bøger / faglitteratur til børn

Kanin


Beskrivelse


Om at holde kanin. Bl.a. om forskellige kaninracer, burets indretning, renlighed, daglig pasning, avl og unger, føden samt sundhed og sygdom. Kort tekst med fotos.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2000

af

af

Bente Nielsen

d. 22. juni 2000

Denne indbydende fagbog om kaniner udkommer i serien Mit kæledyr, der er ny på markedet. Bogen er meget enkel og overskuelig. Den henvender sig direkte til de børn, som skal prøve at have en kanin for første gang. Med en klar disposition og i et ligefremt sprog fortæller den om, hvordan det er at have en kanin. At det er sjovt, at der er forskellige slags kaniner, hvordan kaninen skal holdes, fodres og kæles for. Den fortæller også om, hvordan buret skal holdes rent, og at kaninen skal holdes sund. Bogen giver gode, relevante oplysninger, som opfylder nybegynderens første behov. Samtidig pointeres det, at børn med kæledyr behøver voksen støtte, og der afsluttes med én sides vejledning til forældre. Teksten illustreres med mange enkle og tydelige farvefotos af en 7-8-årig dreng, der passer sin kanin. De er anbragt på hvid baggrund i frit samspil med teksten, der fremstår i en åben og læsevenlig sats. Faktabokse supplerer med vigtige oplysninger. Bogen kan læses allerede fra 8-9-årsalderen og kan i sværhedsgrad sammenlignes med Kaninen - hedder Guffe, 1999. Selv om børnebibliotekerne allerede har mange bøger om kaniner, kan endnu en god én altid bruges.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2000

af

af

Steen Agger (skole)

d. 22. juni 2000

Denne bog fortæller børn om de helt grundlæggende ting vedrørende kaniner som kæledyr: Forskellige slags kaniner, kaninunger, bure, renlighed, mad og drikke, aktivering, sundhed samt lidt om kaniner og andre kæledyr. Bogen er forsynet med en række teknisk flotte farvebilleder på neutral baggrund, optaget i fotostudie. Bagest er der ordforklaring og indholdsfortegnelse, hvilket kan synes overflødigt i så kortfattet en bog. Der er også en side med gode råd til forældre inden køb af kanin. Bogen er primært beregnet til oplæsning/samtale for mindre børn. For de lidt større, der selv kan læse, er der flere oplysninger at hente i Min første kanin (1998) og i Kanin (1998) i serien Mig og mit kæledyr. I Hop, kanin fra 1999 er der anvisninger på pasning og pleje samt introduktion til den ædle sport, kaninhop. Jeg har dværgkaniner (1999) er den mest grundige af de her omtalte bøger, men den er også lidt sværere at læse.Informationer og udgaver