Bøger / skønlitteratur / roman

Kastaniens DNA


Beskrivelse


Krimi. Over tre år er ni mænd og kvinder fundet myrdet på brutal vis, men da det tiende offer overlever og identificerer sin overfaldsmand står anklageren med en god sag. Men den anklagede har topadvokaten William Kastanien på sin side, og han giver dem kamp til stregen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 6. maj 2019

En brutal morder hærger København, men da et offer overlever og kan udpege overfaldsmanden, ser det ud til, at sagerne er opklaret. Men topadvokaten William Kastanien kæmper for at få sin klient frikendt. For alle krimilæsere.

Da politiet mener at have fanget den frygtede klovnemorder, som har 9 ofre på samvittigheden, lander sagen på forsvarsadvokaten William Kastaniens bord. Han er kendt for at være lynende intelligent og hensynsløs, og selvom sagen ser sort ud, da et tiende offer har udpeget milliardæren Pierre Astola som sin overfaldsmand, er der dog svagheder i anklagerens sag. William undersøger alle spor og formår at skabe tvivl om Astolas skyld, men da morderen slår til igen og forsøger at skyde skylden på William, kommer William i tvivl om Astolas uskyld. Forfatteren er journalist, og bogen er hans debutroman.

En lovende debut, som formår at få sin læser til at skifte sympati og tvivle flere gange undervejs. Plottet hænger sammen, og på trods af at det primært er en retssagskrimi, er der stadig masser af spænding.

Der findes flere krimiserier med advokater i hovedrollen såsom Chris Tvedts bøger om Mikael Brenne, Gianrico Carofiglios bøger om Guido Guerrieri samt Scott Turows retssagskrimier.


Jyllands-posten

d. 2. jan. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. jan. 2019