Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Katla & Knøs. Bind 1 : Kongens hal


Beskrivelse


Kongens liv er i fare, hvis de onde finder sværdet Tyrfing først. Derfor drager de fire, Katla, Knøs, Hervør og Bjarke af sted mod øst mod dværgenes huler for at finde det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 11. maj 2010

Bogen kan læses fra 9 år. Højtlæsning fra 7 år.

Bogen er den første i en nyt værk Katla & Knøs, hvor der i løbet af de næste to år vil udkomme otte i alt. Handlingen er henlagt til vikingetiden i Norden. I Kongsgården regerer den gode kong Hrolf. De mørke kræfter i landet vil ham til livs, men indtil nu har han været uovervindelig. De vil finde det forsvundne dværgesmedede sværd Tyrfing, hvis hug ingen har overlevet, og dræbe ham. Det har kongsgårdens gamle, blinde og trofaste Trond drømt. Han har også drømt, at kongen derfor må sende fire - Bjørnesønnen, Ulvehjertet, Sjælefuglen og "ham der deler brød ud" - af sted for at komme de onde i forkøbet. De begynder deres rejse og farer lurer på deres vej, bl.a. åmanden, mosepiger, en gårdbo, gemene tyve og en varbjørn! Bogen indeholder en oversigt over personerne og et kort. De 11 overskuelige kapitler er rigt illustreret i moderne, lidt mangaagtig tegneseriestil, der passer ualmindelig godt til indhold, miljø og stemning.

Tanken falder umiddelbart på de populære serier Drageherren, Krigerprinsessen og lignende. Denne ligner i kompositionen. Nogen er i fare og sender en delegation ud for at finde et eller andet, der kan løse problemet. Læsesværhedsgraden er nok en tand højere i Kongens hal.

Bogen vil tiltrække de samme læsere (og det er mange!), der læser ovennævnte serier. Det bliver svært at vente helt til 2012 på 8. og sidste bind.