Bøger / faglitteratur

Keltiske spor : inspiration og udfordring til vores tid


Beskrivelse


Om den keltisk spiritualitet og om den keltiske kristendoms helhedssyn på mennesket og naturen, hvor universet opfattes som et stort sammenhængende væv. Med eksempler på keltiske bønner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. feb. 2010

Gruppen af spirituelt inspirerede kristne er voksende også i vores lutherske del af verden og det er dem, og andre, der betragter sig selv som åndeligt søgende, Ray Simpson, der er leder af et kristent økumenisk fællesskab, søger at nå med denne introduktion til den tidlige britiske kirketradition.

Ray Simpson er oprindeligt uddannet præst og har virket i den anglikanske kirke i en årrække. I de seneste år har han dog fungeret som overhoved for det kristent spirituelle "Aidan og Hilda-fællesskab" som holder til på den gamle klosterø, Lindisfarne, ud for Northumberlands kyst. Det er en mild og følsom kristendom han prædiker. Åbenhed overfor alles tro og afstandtagen fra materialisme og magt er sympatiske hjørnestene, og bogen består da også af en række nærmest essaylignende afsnit, der cirkler omkring oldkirkelige og keltisk kristne emner som en introduktion til sidstnævnte. Sproget er følsomt ind imellem næsten messende, men bogens opbygning og målsætning er noget uklar, og bogen er ikke en oplagt introduktion til emnet for andre end dem, der har en personlig udvikling af deres trosliv som mål og en vis erfaring med spiritualitet i rygsækken.

Forlaget udgiver også her i år Du er min ø i havet af samme forfatter. Det er en bønnebog som yderligere nærmer sig det religiøse.

Forfatteren, der er overhoved for et keltisk kristent fællesskab på den gamle klosterø, Lindisfarne, giver her en helt personlig introduktion til den keltisk kristne trosverden.


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2010

af

af

Claus Grymer

d. 13. mar. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 41 (2010)

af

af

Elisabeth Lidell

Årg. 100, nr. 41 (2010)