Bøger / faglitteratur

Kend din kerneopgave : innovation til hverdag


Beskrivelse


Viser hvordan man skaber innovation i den offentlige sektor ved at gøre kerneopgaven kendt, servicen til en oplevelse og medarbejderen til en ressource.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 5. sep. 2012

For ledere i det offentlige og de medarbejdere, der gerne vil være med til at præge udviklingen og skabe forudsætninger for innovation på deres arbejdsplads. Bogen er letlæst med en række illustrative eksempler.

Forfatternes erfaringer med offentlige arbejdspladser er, at medarbejdere og ledere sjældent har en fuldstændig afklaret fælles kerneopgave, og det er et problem, da en klar fornemmelse for kerneopgaven skærper fagligheden og giver grobund for innovation. Bogen her handler således ikke om at lave innovation, men at skabe forudsætningerne for den. I det offentlige skal man indstille sig på færre ressourcer og større krav, derfor er det nødvendigt at skabe nye veje. De to forfattere afdækker, hvordan man kan arbejde med at identificere kerneopgaven og således arbejde på innovation sammen med borgerne. Anders Seneca har været offentlig leder i en årrække, men Morten Christensen har været ansat i tænketanken Mandag Morgen og arbejdet med velfærdsinnovation.

I Lederskab til borgernes bedste, 2012, giver Christian S. Nissen sit personlige bud på offentligt lederskab. I bogen her får vi input især for ledere, men også for medarbejdere og med fokus på grundlaget for innovation, nemlig kerneopgaven. Vi er på vej : offentlig innovation 2.0 giver 8 grundpiller på innovationens vej. De to bøger har hver sin vinkel og vil fint kunne supplere hinanden.

Et lettilgængelig og vigtig bog om nytten af at bruge tid i organisationen på at indkredse kerneopgaven.


Journalisten

2012, nr. 11

af

af

Julie Asmussen

2012, nr. 11


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 28 (2012)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 43, nr. 28 (2012)