For at genvinde kontrollen over sit liv, fortæller forfatteren Madame Nielsen om sin opvækst ud fra fakta og kendsgerninger. Men kan man det? Til læsere af biografiske romaner og eksperimenterende litteratur.
Meget er sagt og skrevet om forfatteren Madame Nielsen, og selv er hun kommet i tvivl om sin sande identitet. På den baggrund skriver hun nøgternt om sin familie og sig selv. Fra barndommen uden for Aalborg og skoletiden i Skt. Klemens uden for Odense og senere om den hektiske tid i København med arbejde på en institution for handicappede og et natteliv, hvor aids dukker op. Bogen er første bind i et romanværk med titlen "Pentagon smeltet".
Som titlen siger, er vi som udgangspunkt ude i en fortælling baseret på kendsgerninger. Teksten er kort, faktuel og forsøgt renset for værdier og følelser, og med Madame Nielsens regikommentarer i baggrunden er læseren ikke i tvivl om, at man er med i et litterært eksperiment. Meget står mellem linjerne, og interessant er det, når de faktuelle betragtninger bevæger sig hen mod fiktionens verden. Om Madame Nielsen skriver for sig selv, eller for at nå ud til sine læsere, kan være svært at afgøre. Nogle vil hænge på, andre vil nok finde det for privat. Men hun er helt sin egen og mange litterære point for at bevæge sig ind på ukendte litterære stier.
Bogen lægger sig fint i forlængelse af Madame Nielsens tidligere bøger, som fx Den endeløse sommer Andre eksperimenterende kortromaner med samme tema er det svært at få øje på.