Lær at tale keramikkens sprog og få grundlæggende viden om bl.a. glasur, lertyper og brændingsform i dette omfangsrige værk. Med udgangspunkt i talrige værkeksempler øser forfatteren af sin viden, og man bliver klogere på håndværket, teknikkerne og den kunstneriske proces. For alle med en seriøs interesse i, særligt dansk, keramik gennem tiderne.
Bogen indeholder 14 tematiske kapitler om bl.a. stilarter, brændinger eller former. Hvert kapitel indledes med et kort, historisk rids eller en diskussion af begreber - med over 150 forskellige værker som beskrives, sammenlignes og analyseres. Små og store kunstneres klassiske værker og eksperimenterende keramik er illustreret med fotos - de fleste i farver, hvor man tydeligt kan se eksempler på den beskrevne komposition eller teknikker som fx begitning og sgrafitto. Bagest i bogen epilog, personregister, litteraturliste.
Peder Rasmussen får i den grad keramikken ud af skyggen og gjort levende, når han går helt tæt på fx et lille værk som "Eventyr nr. 3", og det er tankevækkende at læse om, hvordan et bølgemønster eller en spiral på en krukke helt enkelt fører beskueren fysisk rundt om formen. Keramiksproget kræver dog noget øvelse, før man taler det flydende.
Se også Clays fine udgivelser, fx: Ler er livet!Familie på træben=Clay, that's life! : Erik Veistrups samling, eller andre af PRs, fx om Willumsen: Familie på træben : om J.F. Willumsens FamilievaseSe også Clays fine udgivelser, fx: Ler er livet!=Clay, that's life! : Erik Veistrups samling, eller andre af PRs, fx om Willumsen: : om J.F. Willumsens Familievase.