Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kernesund mad som forvandler familien på få uger : guf, festlig hverdagsmad og frokost to go uden gluten, kemi, sukker og mælk


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lone Krøgh

2008

Forfatterne har hver for sig skrevet to superbestsellere om at få en kernesund familie og om at holde kroppens aldring stangen. Her udgiver de en inspirerende kogebog, som vil appellere til de læsere, der uden vaklen er indstillet på en grundlæggende kostomlægning.

Ved at holde sig til såkaldt kernesund mad uden sukker, mælk, gluten og kunstig mad ikke alene taber man sig, man får også mere energi og bliver mere energisk og overskudsagtig. Der gives opskrifter på hverdags- og festmad inden for morgenmad, frokost, fiske- og kødretter, grønne retter, bagværk, dyppelse, snacks, drikke, guf, desserter og kager. Der er ikke overvældende mange opskrifter i de enkelte kategorier, men de er flot og frækt præsenteret med smart layout og indbydende fotos. At lave mad uden (ko)mælk og (hvidt) mel kan forekomme svært, men der bliver brugt alternativer som ris- eller sojamælk og kikærte- eller fuldkornsrismel. En stor del af ingredienserne kan være vanskelige at få fat i, så der henvises flittigt til egen og andres netbutikker. Et inspirerende engagement og en sikker overbevisning skinner gennem hele bogen, som sprogligt er lige ud ad landevejen med indlagte pep talks. Er man med på bølgen med kernesund kost, vil man sikkert tage bogen til sig, mens en del andre nok vil synes, at den bare er for meget.

Forud for denne bog har Mauritson i 2007 udgivet Kernesund familie sådan! og Hafsteinsdottir i 2008 10 år yngre på 10 uger.

Kernesund opskriftssamling som følger op på forfatternes megabestsellere.