Bøger / faglitteratur / bibliografier

KGB i Danmark : agenter og kontakter under Den Kolde Krig


Beskrivelse


Debat- og partsindlæg der giver et indblik i KGB og en række kendte danskeres kontakter med KGB under den kolde krig samt om injuriesagen mod Bent Jensen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 16. nov. 2010

Bogens tema er den kolde krig, og den undersøger navngivne personers kontakt med KGB og Sovjetunionen. Den er også et partsindlæg i den aktuelle debat, og som sådan vil den for mange være kontroversiel og skabe endnu mere debat. Bogen forudsætter noget viden om den kolde krig.

Bogen giver en orientering om Sovjetunionens hemmelige tjeneste (KGB) under den kolde krig, hvor afhopperen Oleg Gordievsky bidrog med værdifuldt materiale, som havde afgørende betydning for kortlæggelsen af KGB's aktiviteter i Danmark. Den undersøger kendte danske personers kontakter til KGB. Bogen er også en korrektion til PET-kommissionens beretning bind 13, som forfatterne anfægter troværdigheden af. Den seneste aktuelle injuriesag mod Bent Jensen er omtalt og ligeledes dommen, hvor Bent Jensen blev dømt og Jørgen Dragsdahl frikendt. Hele forløbet og dommen kritiseres som skandaløs. Det hele er skrevet ret direkte og kontant. Der er mange citater fra forskellige typer af dokumenterede kilder. Forfatterne er bl.a. Bent Jensen, Lars Hedegaard, Jakob Andersen og redaktøren selv, Peter la Cour.

Jakob Andersen har i De røde spioner, 2002 også beskrevet KGB's arbejde i Danmark.

Bogen giver et indblik i KGB og en række kendte danske personers kontakter med KGB under den kolde krig samt injuriesagen mod Bent Jensen. Det er en kontroversiel debatbog, skrevet uden omsvøb og som sådan vil den vække opsigt.



Informationer og udgaver