Samfundskritisk langdigt, som stiller en række spørgsmål til og om fællesskabet i Danmark netop nu. For læsere af ny dansk lyrik, samfundsinteresserede og Kim Larsens fans.
Langdigtet består udover en prolog udelukkende af en række spørgsmål, der alle med afsæt i Danmarks nationalskjald Kim Larsen undersøger status på fællesskabsfølelsen i Danmark netop nu. Det er skrevet på strofer af hver tre verslinjer og zoomer i 10 dele ind på forskellige slags fællesskaber, fx det folkelige, det accelererende, det økonomiske og det sunde, og undervejs indflettes brudstykker fra Kim Larsens liv og tekster. Adam Drewes debuterede i 2013 hybridromanen Radio.
Vellykket og højaktuel bog, som bygger på et glimrende koncept og som giver anledning til refleksioner over, hvor vi som samfund er på vej hen. Drewes giver et signalement af vores samfund, der ikke just er positivt, og han italesætter en række forhold, som er med til at undergrave fællesskabet, fx ejendomsmarkedet og boligpolitikken i København og hvorfor så mange unge mennesker i dag har ondt i livet. Bogen rundes af med et stærkt kapitel om menneskets (u)mulige fremtid: "Så hvad gør vi, menneske? Hvad gør du,/ menneske? Er der noget at gøre for mennesket,/ menneske?".
Unik udgivelse. Jeg kom dog undervejs til at tænke på Peer Højholts Gittes monologer og andre kvababbelserSpørgespil. I Spørgespil kommer Niels Frank ligeledes omkring mangfoldige emner ved at stille en række spørgsmålUnik udgivelse. Jeg kom dog undervejs til at tænke på Peer Højholts Gittes monologer og andre kvababbelser. I kommer Niels Frank ligeledes omkring mangfoldige emner ved at stille en række spørgsmål.