Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kim og mus


Beskrivelse


Kim har en mus. De vil gå en tur. De er ved en sø. De ser en so i en sø og de ser en ko.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2010

af

af

Hans Radsted

d. 4. feb. 2010

Tre bøger lavet til den absolut første læsning. Bøgerne er lydrette og mere til brug i en egentlig undervisning end til biblioteksbrug. De kan måske bruges af folkebiblioteker, når forældre efterspørger materiale til arbejde med læsning i hjemmet. Fra 6 år.

Serien er tænkt til arbejde med læsning i begyndelsen af skoleforløbet, måske allerede i børnehaveklassen. Maj og Kaj, Kim og mus og Sam et lam tilhører den letteste del af serien, som består af lydrette ord og 64 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på mellem et og tre bogstaver, hvilket sætter grænser for kompleksiteten af indholdet. Kim og mus er en historie om Kim, som har en stor mus og sammen går de ned til en sø, hvor de ser tre dyr og så går de hjem. Her kan man næsten genopleve den berømte sætning fra Søren og Mette fra først i 1970'erne. "Se en so i en sø". Maj og Kaj går også ned til en sø og ser nogle dyr og derefter går de hjem og får repareret en sko. Endelig handler Sam et lam om Sam, som er sur og går ud, hvor han møder to lam, som får hø. Så går han hjem og får hø.

Indholdet ligner som nævnt andre bøger til den første læseundervisning, men i udstyr ligner de en bog til egentlig selvlæsning, hvor historien er med til at skabe interesse for læsearbejdet.

Tre udmærkede bøger til læseundervisning og måske også til børn, hvis forældre vil arbejde med læsning i hjemmet.