Bogen kan læses for og bruges sammen med børn fra 4-8 år, og kan også bruges i indskolingen, til at fortælle om ugler, deres plads i naturen og deres levesteder, og hvorfor der ikke er så mange ugler tilbage i naturen.
Billedbogen er oprindeligt og først udgivet på tysk i Schweiz, og dens midteuropæiske herkomst ses på det kunstneriske udtryk i billederne. Bogen er tekstlig bearbejdet til danske forhold, og bogen er meget anvendelig til emnet. Sproget er faktuelt fortællende uden direkte opremsninger, og bruger mange hovedsætninger. Teksten menneskeliggør ikke konsekvent uglen, men et par gange, blandt andet da uglen tænker, at den er ensom og har brug for en kæreste. Men det er jo også kompliceret at fortælle om dyrs adfærd og instinkter på en enkel måde, og det afstår bogen fra. Forlaget har isat note forrest om status for uglerne i Danmark. Billedstilen er blandet, der bruges dækkende maling, farvekridt til uglerne og collageteknik med papir og blade, især til baggrunde. God, lys forside, og rimelig bagsidetekst passer til indholdet.
Forfatter og illustrator har fået udgivet flere titler på dansk, bl.a. Insekt og arkitekt, 2007, som hvad billederne og teknikken angår, ligner, men teksten er noget sværere i den.
En relevant og charmerende bog om emnet. Bogen balancerer fint mellem at være fag- og skønlitterær billedbog, og er mest det sidste.