Bøger / faglitteratur / biografier

Kirke før politik : min kirkehistorie : med portrætter af 33 kirkeministre


Beskrivelse


Om forholdet mellem kirke og politik i Danmark gennem et århundrede. Bl.a. om indremissionske vækkelser, grundtvigske delinger og spektakulære præstesager, samt portrætter af 33 kirkeministre og en række andre kirkelige og politiske skikkelser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. okt. 2010

Den tidligere præst og undervisningsdirektør har her skrevet en bred opslagsbog om dansk kirkepolitik i de sidste ca. 100 år, som vil fungere fint som opslagsbog og lystlæsning for interesserede og for professionelle både teologer og ikketeologer. Fx journalister med kirkestof og lektører med kristne bøger som speciale.

Asger Baunsbak-Jensen er kendt som aktiv i folkekirken og den kirkelige debat i mere end en menneskealder. Der er da også mange skarpe og personlige pointer i Baunsbak-Jensens iagttagelser af de forskellige personer. Bogen består hovedsagelig af en række biografier af danske kirkeministre fra 1916 til i dag, men der er også nogle interessante beskrivelser af forskellige kirkelige agerende grupper og institutioner, som giver bogen vægt som orienteringsværk om folkekirkens væsentligste politiske spørgsmål og konfliktpunkter. Bogen er velskrevet og nem at gå til, og selvom forfatteren er meget personlig, overskrider han ikke nogens grænser hvad angår sensationslyst og nederdrægtighed. Han er venlig - også når han er kritisk.

Der er ikke skrevet noget lignende tidligere. Bogen er langt smallere og mere personligt forankret end fx Søren Mørchs 25 statsministre.

Fin og personlig bog om kirkeministre og kirkelige rørelser i de sidste ca. 100 år, som bl.a. indeholder biografier af alle danske kirkeministre fra 1916 og til i dag. Bogen kan både fungere som generel orientering og som opslagsværk.


Jyllands-posten

d. 27. nov. 2010

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 27. nov. 2010


Information

d. 27. okt. 2010

af

af

David Rehling

d. 27. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2010

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 27. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 26. okt. 2010

af

af

Jørgen Steens

d. 26. okt. 2010