Bøger / faglitteratur

Kirke til tiden : visioner for en folkekirke i forandring


Beskrivelse


Præsten Kaj Bollmanns visioner for fremtidens folkekirke set i et historisk perspektiv.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2009

af

af

Hans Michelsen

d. 24. feb. 2009

Bogen henvender sig til kirkeligt interesserede og kan især have interesse for menighedsrådsmedlemmer i Københavns Stift, fordi forfatteren fremlægger sine visioner for folkekirken i fremtiden. Bogen er velegnet til studiekredsarbejde om kirken i tiden og i fremtiden.

Bogen indledes med en redegørelse for de vigtigste historiske lag i folkekirken siden grundloven. Dernæst beskriver forfatteren de træk, der karakteriserer de aktuelle livsformer, og de tendenser man i folkekirken ser i forhold til disse. Til slut kommer han ind på visionerne for fremtidens folkekirke. Disse visioner er ikke grebet ud af den blå luft, men de er set på baggrund af folkekirkens hidtidige udvikling. Herigennem giver han læseren et godt indblik i folkekirkens aktuelle situation, og han giver sit bud på fremtidens folkekirke. Forfatteren er generalsekretær i Kirkefondet og er pt. bispekandidat i København.

Forfatteren har tidligere bl.a. skrevet bidrag i For folkekirkens skyld, 2004, Den digitale kirke, 2003 og Stedet og vejen, 2002.

Da forfatteren er bispekandidat vil der blive ekstra interesse om bogen, hvori han giver sin vision for folkekirken nu og i fremtiden. Han slår fast, at folkekirken er skabt til forandring. Den velskrevne bog rummer mange ideer og synspunkter, der allesammen er rodfæstet i traditionen. Et mere sprælsk layout kunne have lettet læsningen.


Jyllands-posten

d. 20. mar. 2009

af

af

Johs. H. Christensen

d. 20. mar. 2009


Weekendavisen

d. 20. mar. 2009

af

af

Johannes Værge

d. 20. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 21. apr. 2009

af

af

Povl Götke

d. 21. apr. 2009


Præsteforeningens blad

Årg. 99, nr. 47 (2009)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 99, nr. 47 (2009)Informationer og udgaver