Bøger / skønlitteratur / roman

Kirstine


Beskrivelse


Kirstine kommer fra en magtfuld adelig familie men bliver sendt i kloster, efter hendes stedfar forgriber sig på hende. Hun bliver snart priorinde på Stubber Kloster, og hun og klosteret inddrages i hændelser som fører til mordet på Erik Klipping.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 11. maj 2017

Underholdende og fængslende middelalderroman om pigen Kirstine som sendes i kloster af sin familie og som bliver priorinde på Stubber Kloster. For læsere som interesserer sig for dansk middelaldersamfund.

Debutant og tidligere bankdirektør Lars Novrup Frederiksen, har beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække og har efter mere end fem års researcharbejde, skrevet den historiske middelalderroman Kirstine. Kirstine, som kommer fra en magtfuld familie, bliver sendt i koster efter at hendes stedfar forgriber sig på hende. På Stubber Kloster bliver hun med tiden priorinde takket være sine mange evner og talenter, ikke mindst sit handelstalent. Under hendes ledelse bliver hun og klosteret ufrivilligt blandet ind i hændelser som leder frem til mordet på Erik Klipping. Romanen indeholder bl.a. kort, skitser, slægtsfortegnelse over Valdemar Sejr og kildefortegnelse.

Velskrevet historisk roman som er umulig at lægge fra sig. Man er grebet fra første side, og romanen formidler dansk middelaldersamfund på en spændende måde.

Ønskes andre historiske romaner om Danmark i middelalderen og med klosterliv i fokus, så kan romanen Herrens vilje af Søren Mogensen anbefales. Romanen foregår i 1100-tallets Danmark.


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2017

af

af

Claus Grymer

d. 14. juni 2017