Bogen er oplagt læsning for kvinder med brystkræft, men den er så velskrevet og reflekterende, at også andre interesserede kan læse den.
Tina Brændgaard er cand.mag. i filmvidenskab og har arbejdet som magasinredaktør og skribent. Som 30-årig får hun konstateret brystkræft og må igennem to operationer og en omgang kemoterapi efterfulgt af strålebehandlinger. I et levende og nuanceret sprog beskriver hun det eksistentielle kaos, hun kastes ud i. Ikke blot skal hun forholde sig til sin egen sygdom, men også til traumet efter moderens død af samme sygdom for år tilbage. Det er en engagerende beretning med dybde, om en fighter der nægter at give op. Om at prøve at bevare en smule kontrol over kroppen ved at dyrke sport og ændre kost. Om det værdifulde fællesskab med andre kræftramte. Om parforholdet, der holder, trods de store veksler der trækkes på det. Om at give slip på det krævende fuldtidsjob og meget mere. Bogen ender i en positiv ånd med, at forfatteren trods tilbagevendende angst for tilbagefald vælger at tro på et godt liv og endog mod alle odds bliver gravid.
Der er flere personlige sygehistorier skrevet af brystkræftramte kvinder med forskellige indgangsvinkler. Denne bog er en af de bedste og mest anvendelige, uanset hvilken holdning man har til sygdommen og dens behandling.
En meget velskrevet, personlig sygehistorie, der vil gribe brystkræftramte kvinder og indgyde dem håb, og som vil give deres nærmeste et indtryk af alle de følelser, der kommer i spil.