Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Klanernes herre


Beskrivelse


Fantasy. Der er krig mellem mennesker og orker. Den forældreløse ork Thrall vokser op mellem mennesker. Han bliver trænet til at blive en krigsmaskine, der skal hjælpe den grusomme fyrst Blackmoore i kampen mod orkerne. Tjenestepigen Taretha hjælper Thrall med at flygte, og han drager afsted for at finde sit eget folk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vera Jensen

2007

Det er en spændende og actionfyldt fantasybog, der primært henvender sig til unge fra 12 år. Bogen kan både læses som spændingsroman og som inspiration til rollespil. De mange tilhængere af computerspillet Warcraft vil naturligvis også sluge bogen.

Den amerikanske forfatter Christie Golden har skrevet adskillige bøger inden for genrer som science fiction, gys og fantasy. Denne bog er hendes første på dansk. Bogen er rendyrket fantasy af den spændende og velskrevne slags. Plottet er godt, og man føler med den misbrugte og udstødte ork Thrall, mens han drives frem af kræfter, han ikke selv forstår. Der lægges ikke fingre imellem i handlingen, der ofte byder på barske og blodige hændelser. God forside, der signalerer krig, magtkamp og mystik.

Læsere af denne bog vil sikkert også synes om Dragonlance-krønikerne af primært Margaret Weiss og Tracy Hickman. Flere forfattere har da også senere bidraget til den lange serie - bl. a. Richard A. Knaak. Ligeledes kan David Eddings' Belgarion-sagaen også anbefales i denne sammenhæng. Desuden er der allerede på dansk en tegneserie i Warcraft-serien: Dragens tid af Richard A. Knaak.

Spændende og actionfyldt fantasy for unge fra 12 år.