Bøger / faglitteratur til børn

Klar parat pubertet : for tweenpiger i puberteten


Beskrivelse


En bog om hormoner og hårvækst, bryster og menstruation, drenge og veninder - og alt det andet, der kan fylde i livet, når ens krop forandrer sig fra lille pige til ung kvinde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 11. okt. 2013

Meget oplysende læsning til piger fra 8 til 14 år. Dygtige læsere fra 11 år kan læse bogen selv. God til forældre som vil støtte deres døtre igennem puberteten.

Bogen er inddelt i to afsnit: Kroppen og Følelserne. I afsnittet om kroppen kan man læse om hormoner, vokseværk, bryster, behåring, sved, fedtet hud, udflåd, menstruation, kroppen som en fødemaskine, tamponer, bind og lidt om kost og motion. I afsnittet om følelser fortælles om at være mere sensitiv, forholdet til forældre, selvværd, selvtillid, venindeproblemer, usikkerhed, mediernes glamourøse idealverden, drenge, kærester og om at mærke sin egen mavefornemmelse. Der er meget tekst på alle sider. Overskrifter og vigtige ord og sætninger er sat med en større skrift og med farve. På alle sider er der små tegninger rundt i kanterne, nogen gange blot pynt, andre gange tegninger, som passer til teksten. Bogen indeholder mange interviews med piger i tween-alderen, som fortæller om deres tanker og følelser.

Om emnet findes fx Pigesnak fra 2012 og Hår - her, der og alle vegne fra 2008. Den nye bog er en pigebog. Lidt mere privat, ærlig og intim takket være de mange interviews.

Det er en meget grundig og fin bog om emnet, som det vil være en fordel at både mor og datter læser, for der trækkes store veksler på kompetente voksne i bogen. Tiltaleformen "du" bruges ofte, så man føler et nærvær, når man læser.


Kristeligt dagblad

d. 14. juli 2014

af

af

Sara Nørholm

d. 14. juli 2014