Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klara og Jonas


Beskrivelse


Klaras største interesse er stadig ponyen Star, men Jonas fylder også en del i tankerne. Men hvorfor er han blevet sur? Hvorfor vil han ikke tale med Klara? Kan det have noget med Sandro af gøre? Følg med Klara ud i et nyt eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 6. jan. 2011

Niende bog i den svenske hesteserie Klara, der henvender sig til hesteinteresserede piger fra 10 år. Dette omslag er som de tidligere også i pink nuancer, i en lidt gammeldags hyggelig stil.

Dette bind i serien om pigen Klara er som de øvrige bind i serien - en typisk hestebog, som udover dette også er en pigebog om skole, veninder, relationen til forældre og de konflikter, der følger med. Og denne gang fylder kærligheden også en ret stor del. Klara og Jonas som er måske-kærester, får en ny part i deres "forhold", drengen Sandro, er stor charmør, og som flytter ind hos Jonas' familie. Derudover kommer historien også ind på hvor skrøbelige og forskellige familieforhold kan være. Bogen er forholdsvis let at læse med mange dialoger. Alt er fortalt lige ud ad landevejen i jeg-form, i et let sprog og med stor viden om heste. Der er mange følelser i spil hos både voksne og unge i denne historie, som har en fin slutning, som gør at serien sagtens kunne stoppe her, men samtidig er der stadig en åbning for et nyt bind forude.

Som de otte andre bøger i serien, er der stærke tråde til stilen fra Lin Hallbergs bøger, og også til de gode gamle hestebøger som Britta og Silver og Gitte-bøgerne af Ruby Ferguson.

Niende bog i populær svensk hesteserie. Letlæst sprog med heste, drenge/piger og action. Lige til hylden med hestebøger og til piger der også er begyndt at interessere sig for det med drengene.