Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klaras drøm


Beskrivelse


I flere år har 12-årige Klara drømt om at gå til ridning, men hendes mor har sagt nej. Da de flytter på landet går drømmen i opfyldelse, men den er tæt på at ende som et mareridt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2008

af

af

Ulla Møller

d. 3. juli 2008

Hestepiger i alderen 10-12 år vil elske denne bog om den 12-årige Klara. En lidt gammeldags omslagsillustration med en pige til hest og en fyldig bagsidetekst, der er et citat fra første side, skal nok få bogen ned fra hylden.

Det er Pia Hagmars første bog på dansk og første del af en serie, der i hjemlandet allerede omfatter 10 titler. Ud over bøgerne om Klara har forfatteren skrevet andre børnebøger. I flere år har Klara drømt om at få lov til at ride, men hendes mor har sagt nej. Da de flytter på landet går drømmen i opfyldelse, men den er tæt på at ende som et mareridt, for det er ikke nær så let at ride. som Klara troede. Heldigvis hjælper hendes mor der selv har redet, og nu oplever Klara glæden ved heste og ridning. Udover at være en hestebog, er det også en rigtig tøsebog om en pige, hendes forhold til skole og veninder og til familien med skilsmisseforældre, papmor og ny paplillebror, og de konflikter det kan afstedkomme. Bogen er forholdsvis let at læse med mange hovedsætninger og en god åben typografi.

Serien om Klara har samme målgruppe som Lin Hallbergs bøger, men hvor disse især fokuserer på kammeratskabet omkring hestene og arbejdet i stalden, handler denne bog lige så meget om hovedpersonen Klara og hendes følelser.

Bag et lidt traditionelt omslag gemmer sig en god og nutidig fortælling om en pige, hendes familie og naturligvis den store lidenskab, hestene. En god nyhed til hylderne med hestebøger, og det er godt at vide at der er flere på vej.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 7 (2008)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 61, nr. 7 (2008)