Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klaras valg


Beskrivelse


13-årige Klara har nok at bekymre sig om. Klara's far har ikke altid tid til hende, men lover alligevel, at han vil hjælpe hende med at køre hendes hest til. Dét går grueligt galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2011

af

af

Maria Sjøblom

d. 12. sep. 2011

11. bind i den svenske hesteserie Klara vil begejstre både gamle og nye fans af serien, piger fra 10-13 år. På grund af den fint afrundede fortælling behøver man ikke at have læst de andre bind i serien først.

Den lyserøde bog med den dramatiske hesteforside rummer, som de andre bind i svenske Pia Hagmars serie om Klara, en blanding af hestebog og helt almindelig pigebog. I denne bog bliver hestedelen næsten overskygget af den omgivende fortælling om skilsmissebarnet Klara på 13 år, hvis far ikke har tid til hende og i stedet køber dyre gaver som aflad. Klaras mor er meget forelsket i sin nye mand, men bakker alligevel Klara op i forhold til faderen og stiller også spørgsmålstegn ved om Klara nu virkelig er forelsket i kæresten Jonas, som får Klara til at styrte på sin elskede hest. Til sidst ender det alligevel med, at Klaras far redder hendes hest fra døden ved at kaste sig ud foran et tog. Begge overlever heldigvis, men den dramtiske hændelse gør dog alligevel ikke, at han begynder at bruge mere tid sammen med Klara.

Serien om Klara minder rigtigt meget om Lin Hallbergs hestebøger, som også behandler følelser og skilsmisseproblematikker. Jeg tror dog, at hestepigerne vil savne lidt flere detaljer om hesteverdenen, som der er i rigere mål i de andre serier på bibliotekets hestehylde, fx Heartland.

Endnu en fin bog i serien om Klara, som dog rummer flere pigebogselementer end hestedetaljer.