Bøger / faglitteratur

Klassiska film
Klassiske film (flere sprog)


Beskrivelse


Filmens historie fra 1914 til 2003 fortalt i tekst og billeder. Med oversigter over vinderne af de vigtigste filmpriser gennem historien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 8. nov. 2010

Kronologisk filmopslagsværk i et meget stort format, der henvender sig til filminteresserede, både nostalgikere og ordensmennesker, der frydes ved at starte forfra i filmhistorien. Opgaveskrivere kan finde berømte stillfotos.

Den italienske filmkritiker Paolo D'Agostini har udvalgt 140 film fra perioden 1914-2007. Filmene præsenteres i dobbeltopslag, nogle i ét, andre i både to, tre og fire opslag med mange store illustrationer og en ledsagende tekst på både svensk og dansk. Filmens særegne fremhæves, det kan være genren, skuespillerne, instruktøren, indholdet eller andet væsentligt, dvs. oplysningerne er ikke systematiske. I bogens indledning fortæller forfatteren, at de valgte film markerer en tidsalder, har dannet mode, påvirket folks livsstil og blevet en del af vores fælles følelsesmæssige arvegods. Hovedparten af filmene er amerikanske suppleret med 14 italienske, 8 franske, 5 tyske, 2 japanske, 2 svenske, 1 russisk og 1 kinesisk, dvs. ingen danske. Afsluttes med lister over berømte filmpriser og et personregister.

Der findes flere bøger med lister over film: de 25 bedste i både Danmark og hele verden, 1001 du skal se, inden du dør og danske Braad Thomsens Drømmefilm : 100 af verdens bedste film.

Kronologisk filmopslagsværk med parallel tekst på dansk og svensk, der adskiller fra andre filmbøger med lister ved de mange fine illustrationer. Den over 3 kg tunge bog henvender sig til filminteresserede lånere med gode armkræfter.