Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Klemt mellem to generationer


Beskrivelse


Døtre til omsorgskrævende og demente beretter om deres personlige oplevelser med at miste forældre, mens forældrene stadig er her. Suppleret med viden om blandt andet psykologi og aldring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 16. maj 2008

Bogen henvender sig til den store gruppe mennesker, der har demente forældre, som de skal tage sig af. Den er lettilgængelig.

Forfatterne er jurister og journalister. Truelsen har i 2007 skrevet Min mor : døtre fortæller om livet med deres mødre. I bogen interviewer de 6 kvinder, som har oplevet gamle demente forældre, som de skulle tage sig af. Nogle forældre har også andre sygdomme, men det er demensen, der trækker flest resurser hos kvinderne. Hvert interview giver et fint billede af den fortællende kvinde og den byrde, den svage forældre påfører hende. Hvordan det fylder hendes liv og tvinger hende til at nedprioritere arbejde, partner, børn. I bogens anden halvdel er det professionelle der interviewes. Bl. a. en psykolog, en geriater, en plejehjemsdirektør, en politiker. Özlem Sara Cekic, MF og sygeplejerske, beskriver levende de særlige problemer, der er med ældre med anden etnisk baggrund. Til sammen danner disse interviews et godt billede af muligheder og problemer for de demente og de pårørende. Sidst er der litteratur, links og statistik af forskellig art.

Der er mange bøger om emnet, bl.a Kaffe, kaos og kærlighed, 2005 og Min gamle mor og far, 2003 og nærværende bog er et glimrende supplement om et problem, der kun vil blive større, efterhånden som der kommer flere ældre.

En god all round bog, der kan hjælpe mange med demente forældre.