Bøger / skønlitteratur

Kli-k-toris. Bind 3


Beskrivelse


Tegneserie. I Amazonlandet kommer TV-værtinden Claudia Christiani i karambolage med en afstumpet guldjæger og med en sex-dyrkende sekt. Begge parter ønsker at hævne sig på hende ved hjælp af apparatet, som udsender sex-impulser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2013

af

af

Steffen Kronborg

d. 28. maj 2013

Manaras erotiske tegneserie henvender sig til et voksent publikum.

Milo Manaras erotiske hovedværk udkom første gang på dansk i 3 bind i årene 1985-1990. I 2001 føjede tegneren endnu et bind til serien, og dette bind udsendes nu for første gang på dansk i forbindelse med en genudgivelse af bind 1-3. De tidligere sort-hvide historier udsendes nu lige som det nye bd. 4 i farver, og den nuancerede farvelægning - med hudfarve som en af de dominerende kulører! - får læserens erotiske temperatur til at stige adskillige grader i forhold til førstegangsudgivelsen. Med hensyn til indholdet i serien føjer det nye bind 4 ikke noget væsentligt til indtrykket af en vittig og elegant leg med fortællefiktionen, hvor læseren med eller mod sin egen vilje inddrages i de seksuelle udskejelser. Temaet gennemspilles mest overbevisende i seriens første bind, der fortsat står som et af de mest intelligente forsøg på at lave en erotisk tegneserie. Men også seriens følgende bind hæver sig pænt over gennemsnittet for genren.

Selv om Milo Manara altid tegner den samme kvinde i sine historier, må han betegnes som et af seriemediets store navne inden for den erotiske genre. Andre erotiske serier kan måske være nok så kontante og seksuelt ophidsende; men få serier er lige så elegante som Manaras.

Tegneserien Kli.k.toris er en nyklassiker inden for den erotiske tegneserie, og serien fremtræder fornemt i den nye hardcoverversion med en ny oversættelse, en ny tekstning og nytegnede forsider.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Klik, klik, klik. Manara er tilbage med endnu et kapitel i historien om journalisten Claudia Christianai. Hun tror at det lille apparat, der kan styre hendes seksuelle følelser er borte foraltid, men nej. I Sydamerika, hvor hun er på reportage-rejse, overværer hun overfaldet på en kvinde, men da hun forsøger at gribe ind, starter hendes problemer igen. En kosmisk religiøs sekt, dertror på orgasmens oplagring af energi, spiller en væsentlig rolle i den groteske historie, hvor Manaras glæde ved den nøgne kvindekrop kommer til fuld udfoldelse. Som altid hos Manara er historienfyldt med mystik, overnaturlige begivenheder og en befriende form for humor, der piller det overstyrede af historien, og som sædvanligt tegner Manara som en lille engel, med sin præcise stil, derfår de groteske scener til at fremstå som grafiske, rene flader. Et fornøjeligt album om den stakkels Claudia, der må gå så meget ondt igennem, et rigtigt eventyr, der nok, med slutningen i dettealbum in mente, vilfortsætte i nye albums.


Berlingske tidende

d. 18. mar. 1995

af

af

Jakob Stegelmann

d. 18. mar. 1995


Euroman

Nr. 17 (1995)

af

af

Lars J.

Nr. 17 (1995)


Weekendavisen

d. 21. apr. 1995

af

af

Bo Bjørnvig

d. 21. apr. 1995


Billedstorm

Nr. 20 (1995)

af

af

Peter Becher Pedersen

Nr. 20 (1995)