Bøger / skønlitteratur

Kli-k-toris. Bind 4


Beskrivelse


Tegneserie. Claudia Christianis gamle plageånd, Dr. Fez, er igen kommet i besiddelse af det famøse apparat, som kan forvandle dydige kvinder til frådende sex-monstre. Og han har tænkt sig at gøre brug af apparatet!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2013

af

af

Steffen Kronborg

d. 28. maj 2013

Manaras erotiske tegneserie henvender sig til et voksent publikum.

Milo Manaras erotiske hovedværk udkom første gang på dansk i 3 bind i årene 1985-1990. I 2001 føjede tegneren endnu et bind til serien, og dette bind udsendes nu for første gang på dansk i forbindelse med en genudgivelse af bind 1-3. De tidligere sort-hvide historier udsendes nu lige som det nye bd. 4 i farver, og den nuancerede farvelægning - med hudfarve som en af de dominerende kulører! - får læserens erotiske temperatur til at stige adskillige grader i forhold til førstegangsudgivelsen. Med hensyn til indholdet i serien føjer det nye bind 4 ikke noget væsentligt til indtrykket af en vittig og elegant leg med fortællefiktionen, hvor læseren med eller mod sin egen vilje inddrages i de seksuelle udskejelser. Temaet gennemspilles mest overbevisende i seriens første bind, der fortsat står som et af de mest intelligente forsøg på at lave en erotisk tegneserie. Men også seriens følgende bind hæver sig pænt over gennemsnittet for genren.

Selv om Milo Manara altid tegner den samme kvinde i sine historier, må han betegnes som et af seriemediets store navne inden for den erotiske genre. Andre erotiske serier kan måske være nok så kontante og seksuelt ophidsende; men få serier er lige så elegante som Manaras.

Tegneserien Kli.k.toris er en nyklassiker inden for den erotiske tegneserie, og serien fremtræder fornemt i den nye hardcoverversion med en ny oversættelse, en ny tekstning og nytegnede forsider.