Bøger / faglitteratur / erindringer

Klimaet og kunstneren


Beskrivelse


Essay, der kredser om, hvordan kunsten kan sætte klimatruslen i perspektiv. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for klimaforandringer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. okt. 2022

Essay, der kredser om, hvordan kunsten kan sætte klimatruslen i perspektiv. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for klimaforandringer.

"Hvorfor er det så svært at gøre det rigtige, når man nu ved, man skal?" Det spørgsmål har Charlotte Weitze stillet sig selv og sine læsere i denne bog. Gennem bogen ser hun på oplevelser, både i livet og kunsten, fra sin barndom og ungdom, og hun overvejer, hvordan den samme oplevelse ville have set ud i dag, hvor mennesket tænker langt mere bæredygtigt. Hun forsøger at kompensere for alle de fejl, der er begået miljømæssigt og sundhedsmæssigt i hendes egen barndom, ligesom hun reflekterer over sine egne overvejelser omkring sine to klimaromaner RosariumDen afskyelige og Den afskyelige, og hvordan hun er bange for modtagelsen af bøgerne i offentligheden. Hun ser på klimaforandringerne gennem kunsten og refererer til mange forskellige kunstnere, fx Thorkild Bjørnvig, Olafur Eliasson og Inger Christensen"Hvorfor er det så svært at gøre det rigtige, når man nu ved, man skal?" Det spørgsmål har Charlotte Weitze stillet sig selv og sine læsere i denne bog. Gennem bogen ser hun på oplevelser, både i livet og kunsten, fra sin barndom og ungdom, og hun overvejer, hvordan den samme oplevelse ville have set ud i dag, hvor mennesket tænker langt mere bæredygtigt. Hun forsøger at kompensere for alle de fejl, der er begået miljømæssigt og sundhedsmæssigt i hendes egen barndom, ligesom hun reflekterer over sine egne overvejelser omkring sine to klimaromaner Rosarium og , og hvordan hun er bange for modtagelsen af bøgerne i offentligheden. Hun ser på klimaforandringerne gennem kunsten og refererer til mange forskellige kunstnere, fx Thorkild Bjørnvig, Olafur Eliasson og Inger Christensen.

Vedkommende essay, der beskriver, hvordan fiktionen og kunsten kan bruges til at belyse worst case scenarios, når det drejer sig om klimaforandringer. Weitze kredser om sin egen angst, sine egne dilemmaer, og fortsætter med denne bog på fineste vis sit forfatterskabs røde tråd: klima og natur.

Bogen Klimalitteratur giver også bud på, hvordan litteraturen kan bidrage til indsigt i forhold til klimakrisen.


litteratursiden.dk

d. 10. okt. 2022

af

af

Anne Kathrine Vindvad Laursen

d. 10. okt. 2022

Et vigtigt indspark i den aktuelle debat om klimakamp, klimaangst og individets og kunstens rolle i den store omstilling, verden står overfor. ’Klimaet og kunstneren’ består af dybt personlige essays,...


Weekendavisen

d. 30. sep. 2022

af

af

Klaus Rothstein

d. 30. sep. 2022


Proxima

Nr. 109 (2024)

af

af

Niels Dalgaard (f. 1956)

Nr. 109 (2024)