Kollektivroman om det farverige poetiske digtermiljø i København i 1920'erne. Vi følger den kreds af digtere, som starter tidsskriftet "Klinte" op, der senere bliver til "Hvedekorn". Det er en historisk roman med bred appel, men især til læsere med interesse for lyrik.
Gennem nedslag i en række af tidens mest markante digteres liv fortælles historien om de brølende danske 1920'ere. Vi hører bl.a. om den unge Emil Bønnelycke, der kæmper for at bevare sin stjernestatus, Broby-Johansen med de stærke holdninger og især om talentfulde Tom Kristensen, der tilsyneladende har, og kan, det hele, hvis han ellers kan styre sine indre dæmoner. Der er også fokus på den politiske og sociale udvikling med kommunisme, påskekrise og forhutlede digterspirer. Bogen bygger på historiske begivenheder, som Arne Herløv Petersen har digtet videre på. Der er flere digte i bogen.
Herløv Petersen tegner et sprudlende lyrisk tidsbillede. Sprogligt er det skrevet med stor overbevisning, og de mange digte fra tiden er med til at understøtte fortællingen. For at få det fulde udbytte af bogen, er det en fordel, at have et vist kendskab til tidens digtere, og en interesse for lyrik. Bogen kan med fordel formidles sammen med lyriksamlingen.
Med sit nedslag i en historisk periode fortalt gennem en digters øjne minder bogen i sin opbygning om Herløv Petersens tidligere bog HvedeHærværk. I Hærværk beskriver Tom Kristensen også det kreative københavnske miljø i periodenMed sit nedslag i en historisk periode fortalt gennem en digters øjne minder bogen i sin opbygning om Herløv Petersens tidligere bog Hvede. I beskriver Tom Kristensen også det kreative københavnske miljø i perioden.