Bogen retter sig mod undervisning i samfundsfag, geografi og historie i 8.-9. klasse - altså fra cirka 14 år. Den kan også bruges på de videregående uddannelser.
Tre unge fra en produktionsskole, et gymnasium og HF har stillet spørgsmål om klimaforandringerne til unge fra USA, Kina og Maldiverne samt fra Asien. Bogen er delt op i fem kapitler med overskrifterne: "Klima og katastrofer", "Forurening og forbrug", "Gletsjerne smelter", "Klimapolitik" og "Vandet stiger". Inden for alle kapitler er der øjenvidneberetninger fra forskellige steder på kloden, der beskriver konsekvenserne ved klimaforandringerne illustreret med billeder fra stederne. Det gør teksten meget nærværende. Bogen er meget kompleks. Der er mange konkrete oplysninger og mange holdninger trækkes frem. Bl.a. Al Gore, Bjørn Lomborg og mange politikere fra både Danmark og udlandet udtaler sig bogen igennem.
Denne bog belyser emnet fra mange vinkler og medtager forskellige meninger og holdninger til problemerne. For målgruppen findes der ikke lignende, men problematikkerne beskrives enkeltvis i andre bøger.
Emnet er yderst relevant og indgår i undervisningen på 8.-9. klassetrin. Det vanskelige emne forklares og belyses, så målgruppen bliver klædt godt på til selv at kunne forholde sig til klimaproblemet. Derfor er det en bog, der skal overvejes indkøbt i klassesæt. Den kan have sin berettelse på børne- og skolebiblioteket, men opgaverne bagerst i bogen til de enkelte kapitler signalerer undervisningsmateriale.