Bøger / faglitteratur

Klog af skade : viden om den mentale inderside, når sportsskaden rammer


Beskrivelse


Om de psykiske problemer mange sportsfolk får, når de bliver stoppet af fysiske skader. Og om hvordan man bedst kommer gennem korte eller langvarige skadesforløb og måske oven i købet bliver klogere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 3. apr. 2017

Lærerig og informativ bog for sportsudøvere som rammes af sportsskader. Bogens fokus er på den mentale usikkerhed og forvirring ved skader. Henvender sig til udøvere af enhver sportsgren og til interesserede indenfor emnet.

De to forfattere og journalister Thorsten Asbjørn og Peter Borberg har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, skabt en bog som tager fat på mentale problemstillinger som forekommer når man som sportsfolk eller motionister rammes af en fysisk skade. Bogen er bygget op omkring tre hovedtemaer, "Før skaden", "Under skaden" og "Efter skaden". Herunder udfoldes kapitler som relaterer sig til det pågældende hovedtema. Bogens fokus er at give idrætsudøvere "et indblik i det mentale rum omkring sportsskaden". Kendte sportsfolk og almindelige motionister medvirker i bogen i form af interviews og personlige beretninger.

Bogen er helt uundværlig for sports- og idrætsudøvere, da der ikke findes en lignende bog på markedet som har helt det samme fokus. De personlige beretninger og interviews undervejs, vil gøre det meget indlevende for læseren. Bogen inddrager ikke anden litteratur.

Dette er den første bog som virkelig dykker ned i den mentale tilstand ved sportsskader. Ønskes en bog om behandling af skadede idrætsudøvere og fysiske skader ved sport og idræt, kan bogen Idrætsskadebogen fra 2007 anbefales.