Film / fiktion til børn / animationsfilm

Klokkeblomst og piratfeen


Beskrivelse


Zarina forvises fra Drømmehaven, men hævner sig ved at sende alle feer i dyb søvn. På nær Klokkeblomst og en lille håndfuld feer, som opdager, at Zarina er blevet pirat, og at det dyrebare blå tryllestøv skal gøre kaperskuden uovervindelig.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2014

af

af

Ulrich Breuning

d. 1. sep. 2014

I den femte Disney-animation om Klokkeblomst må den lille fe krydse klinger med fæle pirater for at redde det blå tryllestøv, som Drømmehaven er afhængig af. Universet vil mest optage piger fra cirka 5 år.

Den nysgerrige og spørgelystne støvtalent-fe Zarina forvises fra Drømmehaven efter at have eksperimenteret med tryllestøv uden tilladelse. Men hun vender efter et år tilbage til De fire årstiders festival og hævner sig ved at sende alle feer i dyb søvn. På nær Klokkeblomst og en lille håndfuld feer, som opdager, at Zarina er blevet piratkaptajn, og at det dyrebare blå tryllestøv skal gøre kaperskuden flyvende og uovervindelig. Men kan man stole på pirater? Filmen er en smeltedigel af eventyr-ingredienser, som i øvrigt også "Shrek"-serien er det. Der er for eksempel lån fra "Tornerose" (alle falder i dyb søvn), men mest af alt handler "Klokkeblomst og piratfeen" om veninder og venskab samt om at hjælpe og stole på hinanden.

På egne præmisser fungerer historien udmærket som glat underholdning, men der er milevidt til de store Disney-klassikere.

Fe-universet med dets stærke farver genkendes fra seriens andre film, men dette opus 5 er interessant ved at introducere en ung Kaptajn Klo og en lille krokodille, som spiser et vækkeur. Hermed er der elementer, der fungerer som prequel til tegnefilmmesterværket Peter Pan fra 1953, som fe-serien ellers ikke har meget tilfælles med.


Berlingske tidende

d. 13. feb. 2014

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 13. feb. 2014


Politiken

d. 13. feb. 2014

af

af

Søren Vinterberg

d. 13. feb. 2014


Kristeligt dagblad

d. 17. feb. 2014

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 17. feb. 2014


Jyllands-posten

d. 13. feb. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. feb. 2014