Bøger / faglitteratur / kniplemønstre

Kniplede smykker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 24. sep. 2012

Bogens modeller kræver et vist kendskab til teknikkerne indenfor knipling, og den er ikke for begyndere. Her er inspiration og udfordringer til dem, der gerne vil prøve noget andet end de traditionelle kniplinger.

Bogen indeholder 24 modeller af kniplede smykker med arbejdstegninger og prikkebreve. Her er modeller, som kan bruge til øreringe, armbånd, brocher og vedhæng til halssmykker, men man kan også vælge en anden anvendelse af modellerne. Modellerne er lavet indenfor fri knipling, hvor designeren tager udgangspunkt i former og figurer, og derfra bruger de teknikker og materialer, der kan fylde fladerne ud. Smykkerne er her lavet i sølv- og guldtråd, og nogle af fx brocherne er 3-dimensionale. Bogen indledes med en grundig gennemgang af de anvendte teknikker, hvorefter de enkelte modeller følger. Hver model indledes med de anvendte materialer, og herefter følger forklaring af arbejdsgangene. Hver model ledsages af en arbejdstegning og et prikkebrev.

Jane Novak har i bogen Kniplede gaveideer, 1999, nogle smykkemodeller, og Gry Hvidberg har i bogen 3 knuder - 100 måder, 2007, modeller på smykker kniplet i forskellige materialer såsom papir og metaltråd. I forfatterens første bog Moderne knipling, 2006, er modellerne bygget op samme måde.

En rigtig god bog for dem, der gerne vil have nye udfordringer og inspiration til deres kniplinger.