Bøger / skønlitteratur / roman

Knud Rasmussen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Letlæst fortælling om polarforskeren Knud Rasmussens (1879-1933) liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. aug. 2015

Meget kort, letlæst biografisk roman om polarforskeren Knud Rasmussen henvendt til læsesvage unge og voksne.

I ultrakort form berettes om Knud Rasmussens barndom, hans tilbagevenden til Grønland, den første rejse mod nord i 1903, hvor rejsefællerne er Mylius-Erichsen, Jørgen Brønlund og Harald Molkte. De kører de 600 km, og det bliver en dramatisk tur, da Harald bliver alvorlig syg. Det er den eneste rejse, vi hører om. Bogen afsluttes med Knuds ægteskab med Dagmar, hans første bog og hans død i 1933. Åbne sider med flere små afsnit på siderne og bred margen. Bogen udkommer i forlagets "Blå serie". Bogen er indtalt og kan gratis hentes fra forlagets hjemmeside sammen med øvelsesmateriale.

Læsevenlig og sprogligt udmærket, men bogen er med sine 37 sider for kort til, at det bliver mere end en opremsning. At fortælle hele KR's liv på den plads giver et alt for summarisk præg, til at bogen får en egentlig nerve og spændingsmoment. Lever ikke op til de andre i serien, men kan sagtens anvendes som et stykke brugslitteratur.

I samme serie og sværhedsgrad findes Karen BlixenGrevinde Danner og Grevinde DannerI samme serie og sværhedsgrad findes Karen Blixen og .