Bøger / faglitteratur

Københavnerliv - besættelsen 1940-1945


Beskrivelse


Fortællingen om københavnernes liv og hverdag under besættelsen fra 1940 til 1945. Om bl. a. mørkelægning og rationering, den begyndende modstandsbevægelse, aktionen mod jøderne og bombningen af Shellhuset.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 2. nov. 2015

Historisk interesserede læsere finder mange fine billeder og fortællinger i dette billedværk, der omhandler besættelsestidens København.

Forfatteren er historiker og reklamefotograf. Bogen er en fortsættelse af Københavnerliv. År for år fortælles kronologisk om de almindelige københavnernes liv fra 1940 til 1945. Fra selve besættelsen i 1940, over de hårde vintre, den begyndelse modstandsbevægelse, aktionen mod jøderne, folkestrejken, henrettelserne, bombningen af Shellhuset og Den franske Skole, frem til befrielsen i 1945. Teksten, der ledsager de mange samtidige fotografier, består af faktuelle historiske oplysninger, der sættes i perspektiv af personlige erindringer fra en række personer, der har beskrevet deres liv i København under krigen. Litteraturliste bagerst i bogen. Format 25 x 28 cm.

Velskrevet lokalhistorisk billedværk om København under besættelsen. Blandingen af personlige beretninger og fakta sætter begivenhederne i perspektiv og formidler sammen med de mange fotografier stoffet fint.

Bogens layout og opbygning minder meget om KøbenhavnerlivTuren går til besættelsestidens KøbenhavnKøbenhavnerliv. Af andre nyere bøger med fokus på København under besættelsen kan nævnes Turen går til besættelsestidens København, der mere fungerer som en turguide til københavnske lokaliteter med en særlig betydning under besættelsen Bogens layout og opbygning minder meget om Københavnerliv. Af andre nyere bøger med fokus på København under besættelsen kan nævnes , der mere fungerer som en turguide til københavnske lokaliteter med en særlig betydning under besættelsen KøbenhavnerlivBogens layout og opbygning minder meget om . Af andre nyere bøger med fokus på København under besættelsen kan nævnes Turen går til besættelsestidens København, der mere fungerer som en turguide til københavnske lokaliteter med en særlig betydning under besættelsen .


Berlingske tidende

d. 2. mar. 2018

af

af

Torben Weirup

d. 2. mar. 2018