Bøger / faglitteratur / kogebøger

Køkkenkræs og kloge kontanter


Beskrivelse


Kogebog med gode idéer til hvordan man får styr på madbudgettet og samtidig kan lave sund og god mad til sig selv og familien. Rådene spænder over alt fra at planlægge sine indkøb og købe lokalt til at indføre kødfrie dage, bruge flere grønsager, og lave madplan for en uge ad gangen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. mar. 2010

Bogens enkle budskab : spis bedre samtidig med at du sparer penge, må have en bred målgruppe. Bogen henvender sig også til dem, som i forvejen kender Birgitte Escherichs principper bag kostrådene. Principper, som alle bygger på anerkendt forskning.

Birgitte Escherich er cand.scient.pol, indehaver af Kostkompagniet og forfatter til bogen Kloge kalorier fra 2008. I denne nye bog har hun omsat sin faglighed til praksis. Hun kommer med gode råd til hvordan man kan spare penge på madbudgettet, hvordan man ved at lave mad med smag kan spare på mængden af mad, og hvordan man sparer på kødet. Efter de indledende råd følger 2 forslag til madplaner for en uge, som man kan lade sig inspirere af. Mere end halvdelen af bogen består af opskrifter, som følger de godkendte kostråd. Her er opskrifter på salater, pålæg, kød, fisk, fjerkræ, vegetarretter, saucer, sødt, brød og dip og andet sjov. Ved hver opskrift er der sparetip og tip til at udskifte nogle af ingredienserne. Bogens retter er inspireret både af danskernes favoritter og verdensmad.

Antallet af bøger med sund og velsmagende mad er stort. Nyt for mig her er et spareskema, hvor man kan se hvordan man kan udnytte eventuelle rester, og på den måde spare penge.

En lækker og inspirerende kogebog, som supplerer Kloge kalorier, men som også sagtens kan bruges uden at man har kendskab til den. En bog, som gør, at man ved at tænke lidt anderledes, kan få mere ud af madpengene og samtidig få en bedre og sundere kost.