Jubilæumsbogen om Diakonissestiftelsens historie og portrætterne af nogle af søstrene giver samtidig et godt biografisk indblik i vilkår og dagligt liv for kvinderne, og derfor har bogen bred appel.
Diakonissestiftelsen på Frederiksberg blev grundlagt i 1863 af dronning Louise (1817-1898) og fejrer i 2013 sit 150-års jubilæum. Bogen, der er baseret på omfattende kildemateriale, fortæller om visionen om at udøve omsorg på baggrund af et kvindefælleskab, uddannelse og kristendom. Initiativet var starten på opbyggelsen af den danske social- og sundhedssektor. Det begyndte med et moderhus og hospital, senere kom der nye bygninger med tilhørende kirke. Bogen fortæller om pionererne med de magtfulde netværk, rekrutteringen af søstrene og deres baggrund, kvindefællesskabet, udviklingen af sygeplejeuddannelsen, forholdet til kirken og betydningen af institutionen primært fra 1863 til 1955. Forfatteren er forskningsleder, ph.d. og lektor på Diakonissestiftelsen.
En generel bog om sygeplejens historie er Omsorg, kald og kamp, 2001. Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblik, 2008, er en lærebog om sygepleje og dets pionerer gennem tiderne.
En kollektiv biografi skrevet i anledningen af Diakonissestiftelsens 150-års jubilæum er en velfortalt historie om pionerånd, om kvindefællesskaber, kristent kald og udviklingen af uddannelserne inden for sygeplejen. Ikke mindst de mange personlige portrætter gør hele historien levende og nærværende, så bogen kan formidles bredt.