Bøger / skønlitteratur / roman

Kør din plov over de dødes knogler


Beskrivelse


Den pensionerede Janina Duszejko bor i et øde område i Polen, hvor dagene går med at lave horoskoper og oversætte William Blake. Samtidig er hun en engageret fortaler for dyrevelfærd. Da først en nabo og senere andre lokale mænd bliver myrdet kan hun gennemskue et mønster.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 2. maj 2012

En grafisk flot og dyster forside samt en sær titel rammer godt tonen i romanen, og sammen med en god bagsidetekst vil bogen tiltrække den læser, der ønsker noget usædvanligt som er både underholdende og meningsfuldt. For læsere med interesse for astrologi er den måske særlig interessant, men jeg kan ikke vurderer rigtigheden. Forfatteren optræder på cph:litt i maj, og det må fremme interessen i det mindste i den del af landet.

I slutningen af 1990'erne udkom der tre romaner af den anerkendte polske forfatter på dansk, men de har aldrig fået et stort publikum. Romanen er yderst velskrevet, humoristisk og med effekter fra krimigenren. Janina Duszejko, tidligere ingeniør og engelsklærer, bor i et øde område nær grænsen til Tjekkiet, hvor hun holder opsyn med sommerhuse om vinteren. Hendes store interesser er astrologi og at oversætte Blake. Hun er vegetar og åbenlyst modstander af jagt og at holde dyr i fangenskab. Da en række mænd fra lokalsamfundet bliver myrdet, argumenterer hun for, at det er dyrene der hævner sig.

Jo hurtigere jeg går, jo mindre er jeg er også en tragikomisk fortælling om en enspænderkvinde der funderer over livet og dets afslutning, på en baggrund af dagligdags episoder.

En tragikomisk roman der med et elegant sprog fanger læseren ind. Under læsningen er de indsatte sider med flot grafik med til at gøre bogen til en god, langtidsholdbar læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2012

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 18. juni 2012

Hvor meget kan umælende dyr egentlig udrette? Kan de begå bevidste mord? Et formidabelt smukt og velskrevet værk om en meget interessant kvinde. Der kan siges så meget positivt om polske Olga Tokarczu...


Berlingske tidende

d. 1. juli 2012

af

af

Eva Pohl

d. 1. juli 2012


Jyllands-posten

d. 7. juli 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 7. juli 2012


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2019

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 13. dec. 2019


Weekendavisen

d. 10. aug. 2012

af

af

Birte Weiss

d. 10. aug. 2012


Standart

Årg. 34 nr. 1 (2020)

af

af

Karsten Sand Iversen

Årg. 34 nr. 1 (2020)