Bøger / skønlitteratur / roman

Kolde hænder


Beskrivelse


Krimi fra Nottingham, hvor Lynn Kellogg under et gadeslagsmål bliver skudt ned og en ung pige dræbt. Faderen giver Kellogg skylden og vil have hævn. Kelloggs samlever, Charlie Resnick, skal opklare sagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Per Månson

d. 12. aug. 2009

Harveys mange læsere troede, at de havde sagt farvel til serien om kommissær Resnick, men de får lige en ekstra gave her.

Harvey har skrevet en del krimier om kommissær Resnick og er startet på en ny serie med Frank Elder. Her vender han for en stund tilbage til Resnick. Hans samlever, Lynn Kellogg, bliver på vej fra en gidselopgave, indblandet i et gadeslagsmål mellem unge, der udvikler sig, så en pige bliver dræbt og Lynn bliver skudt ned, men reddet af en skudsikker vest. Pigens far giver Lynn skylden og sværger hævn, og hele sagen eskalerer voldsomt. Resnick reagerer voldsomt og uprofessionelt og bliver suspenderet fra tjenesten. Det er en vanvittig spændende og meget overraskende krimi, hvor forfatteren i den grad sætter sine hovedpersoner på spil. Samtidig får man introduceret en ny hovedperson, den høje jamaicaner Karen Shields fra London-politiet, som vi gerne hører mere til.

En krimi i den bedste del af den britiske tradition, der ligger fint i forlængelse af de øvrige Resnick-romaner.

En flot skrevet og spændende krimi, hvor forfatteren i den grad sætter sine hovedpersoner på spil.Informationer og udgaver