Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kolesterolkogebogen : spis dig til blodsukker og kolesterol i balance


Beskrivelse


Efter et indledende faktaafsnit om kolesterol gøres rede for de fire principper, som bogens opskrifter bygger på. Principperne går ud på at holde blodsukkeret stabilt, være fedtbevidst, spise masser af grønsager og nedbringe inflammation og oxidation i kroppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 21. okt. 2014

En god introduktion til kolesterol og hvad man selv kan gøre for at skabe balance, samt opskrifter på indbydende sund mad. "Kolesterol kogebogen" er til alle der ønsker at spise sig til et balanceret blodsukker og kolesteroltal.

Anette Harbech Olesen er uddannet indenfor ernæring, og hun blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com. Hendes pointe er, at mad er en effektiv og naturlig medicin, hvormed man kan justere den indre biokemi. I dette tilfælde er målet at spise sig til balanceret blodsukker og kolesterol. Bogen indledes med fakta om kolesterol og derefter gøres rede for de fire principper, som bogens opskrifter bygger på. Principperne går ud på at holde blodsukkeret stabilt, være fedtbevidst, spise masser af grønsager og nedbringe inflammation og oxidation i kroppen. Der er opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og desserter.

Denne bog giver et udmærket bud på, hvordan man kan spise sig til et kolesterol i balance, og hvorfor man skal have fokus herpå. Fotos og layout er indbydende.

Forhøjet kolesterol - mad som middel er en anden nyere bog hvor sund mad er vejen til et balanceret kolesterol. Nærværende bog byder på mere teori og opskrifter.