Bøger / faglitteratur

Kom i form med svømning : teknik og træning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. feb. 2014

En bog til svømmere, i princippet svømmere på alle niveauer fra nybegynderen til den inkarnerede svømmer, men er man helt nybegynder, råder forfatterne dog til, at man først får nogen instruktion inden man giver sig i kast med selv at lave sine programmer. Bogen vil også kunne anvendes af triatleter, som ønsker at forbedre svømmedisciplinen.

Begge forfattere er erfarne svømmetrænere og undervisere, og formålet med bogen er at give læseren/svømmeren en hel masse viden om svømning og træning. Bogens kapitler er en blanding af kontant viden om svømning og træning, og afsnit som kan bruges til inspiration, så man får mere ud af den tid, man er i vandet. Efter afsnit med gennemgang af træningsbegreber og træningslære generelt, følger en beskrivelse af de enkelte svømmearter og eksempler på øvelser som er gode at bruge i forbindelse med svømmearterne, samt afsnit om svømning i åbent vand. Bogen afsluttes med vejledning til hvordan man coacher sig selv i svømningen. Nogle af afsnittene er lige til at gå til, mens andre er mere tekniske og for at kunne bruge dem, er det en fordel at man har gode erfaringer i vandet. Billederne består af fotos af svømmere og instruktive stregtegninger, som uddyber forklaringerne.

Det er faktisk længe siden, der er kommet en bog svømmetræning for voksne, fra 2001 har vi Moderne svømning i 6. udgave, også udgivet af Dansk Svømmeunion.

Bogen er en god grundbog for den seriøse svømmer, som ønsker at arbejde med sin svømmestil og forbedre sin teknik.