Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kom i gang med LCHF på 14 dage


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en to ugers menuplan gives råd og vejledning til indkøb og opskrifter efter Low Carb High Fat-metoden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. jan. 2013

Til alle der gerne vil tabe sig med LCHF-metoden (Low Carb High Fat - på dansk: lavt kulhydrat, højt fedtindtag).

LCHF er en utrolig populær måde at spise på i Sverige, hvor bogens forfatter kommer fra. I denne bog får man hjælp til at komme praktisk i gang med konceptet. Ingen lange forklaringer osv. Prøv det i 14 dage og find ud af, om det er noget for dig - nogenlunde sådan lyder konceptet. Og det virker forholdsvis enkelt: Start med at notere dine startværdier på blodsukker, energi, sukkertrang osv. Efter overgang til LCHF i 14 dage, kan man så vende tilbage til værdierne for at se, hvad der har ændret sig. Forslag til menuer de 14 dage fylder naturligt nok mest i bogen. For hver dag er der udover opskrifter lidt om indkøb, kolesterol, sol og D-vitamin - eller noget helt andet. Der er temmelig meget tekst i bogen, men selve opskrifterne er kortfattede. Og har man fabrikeret aftensmaden, så er næste dags frokost også klar. Populært sagt har det man kan spise enten svømmet, løbet eller fløjet - og så de produkter, der følger med; dvs. æg, smør, fløde osv. Bogen afsluttes med slutværdier samt indkøbslister til de 14 dage.

Konceptet er stadig nyt i Danmark. Vi har netop fået: Naturlig & nærende - LCHF : 6 ugers menuer med vægttab og bedre helbred, 2012, men ellers skal vi finde svenske bøger, hvis vi vil vide mere om LCHF. Denne bogs forfatter har skrevet syv bøger om konceptet.

En praktisk håndterlig indføring med indkøb, opskrifter, råd og vejledning i LCHF - på 14 dage.