Fire essays om behovet for at udvikle en "kommunikativ etik" som led i at gøre mennesket i stand til "at tænke fra alle andres standpunkt" i en globalt forbundet verden. Tankevækkende læsning i krydsfeltet mellem politisk filosofi og feministisk teori.
Seyla Benhabibs ærinde er at udvide moralfilosofiens udgangspunkt fra at være den enkeltes "ensomme tankeeksperimenter" til en reel kulturel dialog, som samfundet skal give plads til: "Udvidet tænkning, som moralsk forpligter os til at tænke ud fra alle andres synspunkter, kræver politisk at der skabes institutioner og praksis hvor andres holdninger og perspektiver, der ofte er ukendte for os, kan komme til udtryk". Dette er den første udgivelse af Benhabib på dansk.
"Kommunikativ etik" er en samling stimulerende essays om nogle af de største problematikker i moralfilosofien - og samfundet - i moderne tid. Men det er krævende læsning, der forventer meget af sin læser, fx et godt kendskab til filosofihistorie og kritisk teori. Bogens introduktion til Benhabib er fin, men også ret kort og ikke så bred i sit sigte, hvilket sammen med det høje sproglige niveau gør den mest egnet til læsere indenfor universitetsverdenen.
Benhabib fortsætter en moralfilosofisk tradition fra særligt Immanuel Kant, Jürgen Habermas og Hannah Arendt. Det nævnes ikke i "Kommunikativ etik", men en sammenligning af indholdsfortegnelserne viser, at de udvalgte essays er samhørende kapitler fra Benhabibs "Situating the Self" fra 1992.