Bøger / faglitteratur / bibliografier

Konfrontationskurs : Tidehverv og den guddommelige komedie


Beskrivelse


Om tidehvervsbevægelsens historie, udvikling og teologiske standpunkter siden grundlæggelsen i 1926.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 18. apr. 2018

Den teologiske Tidehvervsbevægelse har været en markant stemme i Danmark siden dens grundlæggelse i 1926. Her er dokumenteret dens fascinerende historie, udvikling og teologiske standpunkter. Vil finde læsere hos samfundsinteresserede og læsere med teologisk interesse.

Bogen giver hele bevægelsens historie, fra opgøret med den kristne studenterbevægelse og oprettelsen af tidsskriftet Tidehverv. Vi følger udviklingen mod et kultur- og samfundskritisk arbejdsfællesskab, som til sidst munder ud i en sammenkobling med en politisk ideologi i Dansk Folkeparti, som i sær Søren Krarup og Jesper Langballe har stået for og som kommer til udtryk igennem en national-konservativ debat om socialisme, kulturradikalisme og humanistisk-idealistiske holdninger. Bogen beskæftiger sig med forholdet til især Kierkegaard, Luther og Løgstrup og med lang række kristne åndsbevægelser fra Grundtvig og frem.

Man kommer rigtig godt rundt om Tidehvervs modsætningsfyldte historie. Tilgangen er hverken unødigt kritisk eller indladende og man får et godt indblik, ikke bare i de teologisk bagvedliggende tanker, men også i de teologer der tænkte dem, deres liv og indflydelse. Samtidigt leverer Bach et stykke fascinerende kulturhistorie.

TeologismeTidehvervs historie har en mere kirkehistorisk synsvinkel på samme emne. En mere generel, og delvist kritisk, introduktion findes i Tidehvervs historie der mangler de sidste 25 års, for bevægelsen, vigtige historieTeologisme har en mere kirkehistorisk synsvinkel på samme emne. En mere generel, og delvist kritisk, introduktion findes i der mangler de sidste 25 års, for bevægelsen, vigtige historie.


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2018

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 15. maj 2018


Jyllands-posten

d. 27. maj 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 27. maj 2018


Berlingske tidende

d. 16. juni 2018

af

af

Hans Hauge

d. 16. juni 2018


Information

d. 29. juni 2018

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 29. juni 2018


Weekendavisen

d. 4. maj 2018

af

af

Jens Bærentzen

d. 4. maj 2018


Tidehverv

Årg. 92, nr. 7 (2018)

af

af

Katrine Winkel Holm

Årg. 92, nr. 7 (2018)