Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kongen kommer


Beskrivelse


Om Nyborgs historie og byens betydning i danmarkshistorien fra vikingetiden og middelalderen over 1500-årene, hvor Nyborg havde status som rigets hovedstad frem til enevælden i 1660.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 3. aug. 2015

Historisk interesserede og særligt læsere med lokalhistorisk interesse for Nyborg får i dette tobindsværk en grundig og detaljeret præsentation af byens historie og placering i danmarkshistorien.

Tobindsværket omhandler Nyborgs historie og byens betydning i danmarkshistorien dels som trafikalt knudepunkt, dels som politisk magtcentrum. Bind 1 følger byens historie fra vikingetid, middelalder og gennem 1500-årene med status som rigets hovedstad frem til enevælden i 1660. Kapitlerne i bind 2 følger byens udvikling fra 1660 frem til nutiden med underafsnit om opbygning, udvikling, identitet og byrum. Begge bind er med enkelte afstikkere kronologisk opbyggede. De to forfattere er begge historikere og tilknyttet Østfyns Museer. Bagerst i begge bind findes udførligt noteapparat og litteraturliste.

Rigt illustreret tobindsværk om Nyborgs betydning i danmarkshistorien med hovedvægt på byens position som magtcentrum og trafikalt knudepunkt. Den grundige indholdsfortegnelse kompenserer til dels for det manglende register. Værket går i dybden og giver en detaljeret præsentation af Nyborgs historie.

Den sidste større fremstilling af Nyborgs historie finder man i Nyborg i 800 år, der er fra 1971. Desuden kom i 2011 Nyborg Slot, som Østfyns Museer også står bag. I forhold til disse har dette tobindsværk mere fokus på den rolle Nyborg har spillet i danmarkshistorien.


Berlingske tidende

d. 8. aug. 2015

af

af

Niels Houkjær

d. 8. aug. 2015


Fynske årbøger

2016

af

af

Marianne Weigel

2016


Journalen

2016, nr. 2

af

af

Niels Mortensen

2016, nr. 2