En slægtskrønike fra Østjylland omkring Vejle fra sidst i 1700-tallet og ca. 200 år frem sætter også fokus på tiden og den teknologiske udvikling. Selv om der vil være mange fælles træk med andre slægter fra landet i Danmark, vejer det lokale fra trekantområdet tungt, og derfor vil slægtshistorien være af størst interesse i dette område.
Vi følger Richardt Jensens slægt fra stavnsbåndets ophævelse i 1788 til forfatteren bliver født i 1931. Vi er på en lille gård i Øster Snede sogn, nordøst for Vejle. Udviklingen i slægten er beskrevet gennem fester og højtider, det daglige fysiske arbejde og de mange nye hjælpemidler, der gennem årene kommer til, og letter arbejdet. De fleste har deres beskæftigelse på gårde, men enkelte får en håndværkeruddannelse. Slægtens og tidens gang bliver rammet ind af en række udsnit af artikler fra de lokale aviser. Der er bl.a. udvalgt stof om de store opfindelser, om de kendtes død, kongerne, om kriminalitet, om udviklingen i lokalområdet herunder også de religiøse vækkelser og stridigheder. Sort-hvide illustrationer.
Mange egne har lignende slægtshistorier, men det særlige er her, at avisstoffet er så fremtrædende.
Selve slægtshistorien fremstår lidt anonymt, og der er ingen fremtrædende skikkelser. Mange hedder Jens. Samlet set giver bogen et godt tidsbillede af tidens store fremskridt og begivenheder belyst gennem en egn, dens slægt og de lokale aviser.