Bøger / skønlitteratur / roman

Kongerige


Beskrivelse


Historisk roman fra Skotland året 1306. Robert Bruce er endelig blevet konge. Men konge for et splittet rige og Robert må bruge al sin snilde og sine evner i kamp, for både at samle sit folk og bekæmpe de engelske invasionsstyrker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. apr. 2015

Actionfyldt afslutning på trilogien om Skotlands kamp for selvstændighed i 1300-tallet. Til læsere af historiske romaner.

Robert Bruce er blevet konge. Præcis som han ønskede det. Men det er et splittet kongerige, og samtidig angriber englænderne. Så Robert er en konge på flugt, men også en krigerkonge der ikke giver op, og over en årrække samler han en hær, der kan møde englænderne i et afgørende slag. Handlingen udspiller sig i perioden fra 1306-1314. Romanen afsluttes med en tekst fra forfatteren, der forklarer, hvordan hun har grebet de historiske facts og personer an i forhold til de fiktive dele af fortællingen.

Tredje bind er en tilfredsstillende afslutning på den ambitiøse og letlæste trilogi. Forfatteren har et godt greb om personerne og får fortiden til at træde levende frem, så man både tror på handlingen og personerne. Desuden er Young god til at beskrive kamp og dem er der heldigvis mange af: "I nærheden var der en af de irske lejesoldater, der fik hovedet kappet halvt af, da en engelsk ridder svingede sit sværd frem mod ham. Manden blev ved med at stå oprejst i trængslen, mens blodet sprøjtede op fra hans hals og regnede ned over hans kammerater.".

De to første bind i trilogien, OprørOverløberJordens søjler. Bind 1Braveheart og Overløber, Follets Jordens søjler. [Bind] 1 eller filmen BraveheartDe to første bind i trilogien, Oprør og , Follets Jordens søjler. [Bind] 1 eller filmen BraveheartDe to første bind i trilogien, Oprør og Overløber, Follets Jordens søjler. [Bind] 1 eller filmen BraveheartDe to første bind i trilogien, Oprør og Overløber, Follets Jordens søjler. [Bind] 1 eller filmen .