Formidling af et forskningsprojekt, der har haft til formål at give en samlet skildring af kontanthjælpssystemet over en 25-årig periode. For samfundsforskere, undervisere og studerende på de sociale videregående uddannelser og andre, der beskæftiger sig med det sociale område på et overordnet og akademisk niveau.
Kan det betale sig at arbejde, er ofte et spørgsmål, der bliver stillet, og som kan være komplekst at besvare. Hvert år udkommer Kontanthjælpshåndbogen, der giver en oversigt over regelsæt og takster. Projektet her giver derimod en sammenhængende historie, et forløb, der giver svaret på udviklingen i, hvem kontanthjælpsmodtagerne er, er der blevet færre eller flere, hvad sker der med dem, der forlader systemet, hvordan forholder det sig med de unge og hvordan har de mange regelændringer gennem årene påvirket billedet. Det er nogle af de spørgsmål, bogen gennem et imponerende datamateriale giver svarene på. Indledes med en oversigt over hidtidig forskning på området.
For fagfolk på et akademisk niveau, men bogens konklusioner bør interessere politikerne. De mange tabeller og figurer er meget overskuelige og nemme at gå til, så dele af bogen kan med lidt god vilje godt bruges på udvidet gymnasieniveau.
Kontanthjælpsforløbs varighed og afslutningDe langvarige kontanthjælpsmodtagere og De langvarige kontanthjælpsmodtagere er eksempler på de mange undersøgelser, der lægger sig tæt op adKontanthjælpsforløbs varighed og afslutning og er eksempler på de mange undersøgelser, der lægger sig tæt op ad.